Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@10:56:36 GMT

انحصار در صدور مجوزها ۱.۵ میلیون شغل را از بین برد

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۶۱۴۸۴

انحصار در صدور مجوزها ۱.۵ میلیون شغل را از بین برد

کارشناس اقتصادی گفت: طرح تسهیل برخی مجوزهای کسب و کار، اجازه صدور مجوز را از دست ذینفعانی که به خاطر منافع شخصی خودشان به عمد کارشکنی می‌کردند می‌گیرد و باعث تسهیل در امر صدور مجوزها می‌شود.

به گزارش قدس آنلاین، در روزهای گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از شنیدن صحبت‌های نمایندگان موافق و مخالف، در نهایت رأی به تصویب طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار» دادند که این امر باعث ابراز رضایت بسیاری از کارآفرینان، صاحبان کسب و کارها و جوانان گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه صادق علیاری، کارشناس اقتصادی و حوزه کسب و کار گفت: ما شاهد یکی از بزرگترین دستاوردهای مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰ بودیم و حتی به جرأت می‌توان گفت که این طرح بهترین و مهمترین طرحی بود که مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰ تصویب کرده است.

وی در رابطه با چرایی اهمیت این طرح گفت: طبق یک نظرسنجی و یک بررسی که از بین ۹۰۰ پرونده انجام شده، ۵۵ درصد پرونده‌هایی که کارآفرینان مشکلی داشته‌اند؛ در مورد مباحث مربوط به مجوزها بوده است و در کل، نظام مجوزدهی ما در کشور باعث شده که ایجاد شغل و اشتغال قفل شود ومتاسفانه به خاطر این سختگیری‌های بی‌رویه بین ۵۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون شغل از دست برود.

وی در مورد با جزئیات و نکات با اهمیت این طرح گفت: مهمترین حرف و مبحث کلیدی طرح تسهیل مجوزهای کسب‌وکار این است که مجوزها را دو دسته می‌کند، ۱. مجوزهای تأیید محور ۲. مجوزهای ثبت محور؛ که مجوزهای ثبت محور مجوزهایی هستند که هر کارآفرینی در این حوزه‌ها اگر کسب و کاری را آغاز کنند، تنها با مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور و ثبت اطلاعات و دادن تعهدهای مربوطه، مجوز این کسب و کار را کسب می‌کند و می‌تواند کار را شروع کند.

علیاری با اشاره به نوع دوم مجوزهای تاییدمحور افزود: در مجوزهای تأیید محور افراد با ورود به سامانه درگاه ملی کسب و کار درخواست می‌دهند که می‌خواهند یک شغل و کسب و کاری را دایر کنند که این کسب و کار در کسب‌وکارهای تأیید محور است و پس از ثبت درخواست آنها، یک گروهی باید بررسی بکنند که آیا به این شخص می‌شود مجوز داد و یا به آن کسب و کار و یا به آن زمین می‌شود مجوز داد یا نه؟

علیاری با اشاره به اینکه دستاورد بزرگ این طرح در مجوزهای ثبت محور هست گفت: ما در این طرح یک سری مجوزهایی را داریم که اگر جوانی نیت کند که شغلی را داشته باشد و کسب و کاری را ایجاد کند، با درج کردن مشخصات و دادن تعهدهای مربوطه داخل سامانه، می‌توانند فعالیتشان را به صورت قانونی آغاز کنند.

وی به مشکلاتی که در گذشته برای صدور مجوزهای کسب و کار بود اشاره کرد و گفت: در گذشته مشکلاتی که ما داشتیم بسیار متفاوت از این بوده و افراد برای گرفتن برخی مجوزهای بسیار ساده باید چندین اداره را سر می‌زدند و از چند جای مختلف استعلام می‌گرفتند و از چندین جای مختلف هم اجازه نامه می‌گرفتند بابت کاری که می‌خواهند انجام دهند، که دردسرهای خاص خودش را داشت و گاهی زمان استعلام و تاریخ انقضای استعلام می‌گذشت و دوباره از اول باید کار خودشان را شروع می‌کردند و این رفت و آمدهای بیخودی و بروکراسی‌های بسیار زیاد، مشکلاتی بود که در گذشته وجود داشت.

کارشناس اقتصاد در ادامه گفت: طرح تسهیل مجوز کسب و کارها در آینده باعث رونق کسب و کارهای ثبت محور و در نتیجه ارتقای کیفیت این کسب و کارها می‌شود چون رقابت بیشتر می‌شود.

علیاری گفت: یک مشکل اساسی که در واقع درگذشته وجود داشت بحث این است که برخی مجوزها را ذینفع‌های آن مجوز صادر می‌کردند و ذینفع هم دوست نداشت که مجوزی اضافه بشود و کسی به همکاران خودش اضافه شود چون سود خودش کم می‌شد، اما این طرح اجازه صدور مجوز را از دست ذینفعانی که به خاطر منافع شخصی خودشان به عمد کارشکنی می‌کردند می‌گیرد و باعث تسهیل در امر صدور مجوزها می‌شود.

وی در پایان با ابراز خرسندی نسبت به تغییر دولت و حضور خاندوزی در وزارت اقتصاد گفت: ان شاءالله با پیگیری‌های وزیر اقتصاد و استفاده وی از نیروهای جوان، ما باید وارد فاز عملیاتی و فاز اجرا و پیگیری طرح شویم و باید هرچه سریع‌تر کسب و کارهایی را که می‌توانند به صورت ثبت محور فعالیت بکنند معلوم بشود، که ان شاءالله بتوانیم تا آخر سال شاهد صدور مجوزهای ثبت محور باشیم و یک قدمی در راستای اضافه شدن مشاغل برداریم.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انحصار صدور مجوز کسب و کار مجوزهای ثبت محور مجوزهای کسب برخی مجوزها صدور مجوزها صدور مجوز کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۶۱۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی خضریان در تشریح نشست کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در خصوص تعیین تکلیف مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود اظهار داشت: این مجموعه صنعتی که در فاصله ۱۲۰ کیلومتری شرق تهران قرار دارد، دارای زمین‌هایی با موقعیت تجاری است که از سال ۱۳۷۵ به متقاضیان آن اختصاص یافته است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: این در حالی است که شرکت بالادستی عمران پردیس از تعیین تکلیف مالکیت این زمین‌ها با استناد به مصوبه هیأت وزیران، عدول کرده از این رو شکایتی از سوی مالکان این زمین‌ها در خصوص طرز کار دستگاه‌های دولتی به ویژه وزارت راه و شهرسازی به کمیسیون اصل نود واصل شد.

خضریان در ادامه با اشاره به نتیجه این جلسه، بیان داشت: در این جلسه ضمن بررسی جوانب موضوع و پس از استماع مشکلات نماینده مالکان و همینطور نمایندگان وزارت راه و سازمان حفاظت محیط زیست، مقرر شد گزارشی از سوی شورای عالی محیط زیست جهت تعیین تکلیف این منطقه و لکه‌های صنعتی فاصله ۱۲۰ کیلومتری تهران ارائه شود.

سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: بر اساس این گزارش شورای معماری باید نسبت به بازنگری و جابجایی حدود مرزی شهر پردیس اعلام نظر کند و تصمیمات لازم در چارچوب کمک به تولیدکنندگان در سال ۱۴۰۳ که به شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» مزین شده است، اتخاذ شود.

کد خبر 6091448 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مشکل مجوزهای مالکان زمین تپه سیف جاجرود بررسی شد
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا/ از ۲۵ اردیبهشت، مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار می‌شود
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • مجوزهای الکترونیک به نفع فعالان اقتصادی واقعی است
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • صدور ۴۹۴۰ شناسه یکتا برای پروانه کسب‌های کاغذی در خراسان شمالی
  • مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد
  • افزایش ۷۲ درصدی سرمایه گذاری خارجی آذربایجان شرقی
  • قوانین و مقررات در کشور جلوتر از مصادیق مالکیت فکری است
  • تبدیل ۳۲ درصد مجوزهای کاغذی به الکترونیکی در لرستان