Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  سید شمس الدین حسینی، رئیس کمیسون ویژه جهش رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای لسلامی در گفت وگوی زنده تلوزیونی گفت: طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار باید فردا در مجلس تصویب شود و طبیعتا ۳ ماه زمان احتیاج داریم که قانون عملیاتی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: امروزه در کشور ما به جای فعالیت مجوز اصالت پیدا کرده و به جای اینکه به دنبال توسعه کسب و کار باشیم به دنبال لیست کردن مجوز‌ها هستیم. همین امر سبب شده که ناخواسته مجوز فروشی و مسائلی ازاین دست در کشور ما مطرح شود.

حسینی گفت: در مواردی افرادی وجود دارند که مجوز‌های کسب کار را چند میلیارد به فروش می‌رسانند، نباید شرایط این گونه باشد. این طرح سهولت کسب و کار را امکان پذیر می‌سازد. یکی از دلایل مهم پایین بودن رتبه کسب و کار این است که به جای سهولت فضای کسب و کار سختی محیط کسب و کار را فراهم کرده ایم.

رئیس کمیسون ویژه جهش رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس اضافه کرد: به جای اینکه نظارت پس از فعالیت را جدی بگیریم به بروکراسی و دیوان سالاری قبل از صدور مجوز‌ها اصالت داده ایم. این طرح این بروکراسی را کنار خواهد گذاشت و در عین حال یک پایگاهی توسط وزارت اقتصاد و دارایی ایجاد می‌شود که بعد از آن کسی نمی‌تواند از کسی که به دنبال ایجاد کسب و کار است درخواست مجوز کنند و این اقدام باعث می‌شود به جای اینکه به صورت پنهان مانع ایجاد کنیم جلوی این مشکلات را بگیریم.

حسینی درباره اینکه این طرح چگونه انحصارات و تعارض منافع را از بین می‌برد افزود: در خصوص تعارض منافع هم سعی کرده ایم در بخش‌هایی که افراد ذی نفع سهمیه می‌گذارند سیستم سهمیه‌ای را کنار بگذاریم و به جای آن استاندارد‌های علمی و کیفی را برقرار می‌کنیم و به این سمت خواهیم رفت که آزمون‌ها برای گرفتن مجوز از سوی سازمان سنجش برگزار شود.

رئیس کمیسون ویژه جهش رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس تصریح کرد: یکی از مهم‌‎ترین مشکلات کشور صفر بودن رشد اقتصادی است و به تبع آن درآمد سرانه کاهش پیدا کرده و میزان سرمایه گذاری و اشتغال پایین است.

حسینی گفت: بعد از بررسی مشخص می‌شود که بخش قابل توجهی از این مشکل به محیط کسب و کار برمی‌‍گردد، یعنی چیزی که خارج از اراده بنگاه‌ها است. وقتی هم شاخص محیط کسب و کار بررسی و تجزیه و تحلیل می‌شود مشخص می‌شود که مرحله صدور مجوز در کشور بسیار سخت و دشوار است.

وی افزود: البته در اسفند سال گذشته ماده ۷ اصل ۴۴ قانون اساسی را اصلاح کردیم و مصوبه آن در مجلس تصویب شد که این امر هم اتفاقات خوبی را رقم خواهد زد. بعد از بررسی مشخص شد که ماده قانونی نیازمند ضمانت اجرا‌یی دارد. اگرچه زمان‌هایی را دستگاه‌ها اعلام کردند، ولی عملا مجوزی صادر نشده است.

رئیس کمیسون ویژه جهش رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس اظهار داشت:، اما مجازات‌های اداری برای کسانی که استنکاف کرده اند و باعث شده اند کار به تاخیر بیفتد، در نظر گرفته شده است. در طرح مجلس که کمیسیون جهش تولید مجلس تدوین کرده اگر زمان لازم بگذرد و دستگاه مورد نظر کوتاهی کرده باشد، مجوز صادر شده تلقی می‌شود و مسئولیت آن هم متوجه ارگان‌های ذی ربط است.

رئیس کمیسون ویژه جهش رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس افزود: اساسا داریم به سمتی حرکت می‌کنیم که مجوز زدایی بکنیم. در کشور ما به جای اصل فعالیت اقتصادی مجوز‌ها اصالت پیدا کردا اند تا جایی که مجوز‌ها در برخی حوزه‌ها با رشد بسیار کمی صورت می‌گیرد، ولی بازار فروش و دست به دست شدن این مجوز‌ها بسیار داغ است. در مادا ۷ اصل ۴۴ قانون اساسی فعالیت‌های اقتصادی به دو دسته تایید محور و ثبت محور تقسیم می‌شوند. مجوز‌های ثبت محور دربردارنده مخاطرات زیست محیطی، سلامت و امنیت ملی نیستند و دستگاه‌های ذی ربط مراحل را ثبت می‌کنند و متقاضی فعالیت اقتصادی وقتی به سامانه وزارت اقتصاد و دارایی مراجعه می‌کند و درخواست خود را ثبت می‌کند، به منزله صدور مجوز است و این ثبت به اطلاع دستگاه‌های ذی ربط رسانده می‌شود.

وی ادامه داد: اما دسته‌ای از مجوز‌ها که احتمال می‌دهیم مخاطراتی برای بخش سلامت، محیط زیست و سلامت اجتماعی و عمومی و یا امنیت ملی را در بر داشته باشد، تایید محور قلمداد می‌کنیم که این امر را باید هیات مقررات زدایی تشخص دهد و هیات وزیران این را تایید کند.

رئیس کمیسون ویژه جهش رونق تولید و نظارت بر اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس گفت: این امر صدور مجوز‌ها را تسهیل می‌کند و متخلفین را شناسایی می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مجوز کسب و کار کمیسیون رونق تولید مجلس صدور مجوز کسب و کار مجوز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۱۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند

با مشخص‌شدن نتایج انتخابات مجلس دوازدهم در بیشتر کرسی‌های نمایندگی، رقابت‌ها برای ریاست بر قوه مقننه شدت گرفته است که شنیده‌ها از محافل سیاسی و راهروی مجلس از لابی‌های پشت‌پرده و برگزاری جلسات گوناگون حکایت دارد.

بعد از برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات مجلس، تکلیف ۲۴۵ کرسی برای ۴ سال آینده مشخص شد و ۴۵ کرسی باقی‌مانده نیز در ۲۱ اردیبهشت تعیین می‌شوند بنابراین اکنون بیش از دو سوم ترکیب مجلس آینده مشخص شده است.

از همان ابتدای اعلام نتایج انتخابات، موضوع اصلی در محافل سیاسی تعیین «رئیس مجلس دوازدهم» بود. موضوعی که هم در رسانه‌ها پیگیری شد، هم چهره‌های سیاسی داخل و خارج مجلس را به واکنش واداشت و هم زمینه جناح‌بندی‌ها در این باب را فراهم کرد؛ این روند در روز‌های پس از برگزاری انتخابات مجلس آنقدر سرعت گرفت که به موازات اعلام نتایج در مهمترین حوزه‌های انتخابیه، اسامی چهره‌هایی برای تکیه‌زدن به صندلی ریاست مجلس شنیده می‎شد. با نزدیک‌شدن به شروع کار مجلس آینده، اما این رقابت‌ها رنگ‌وبوی بیشتری گرفته و خبر‌ها حکایت از برگزاری جلسات متعدد رسمی و غیررسمی برای تصمیم‌سازی درباره ریاست مجلس آینده دارد.

برمبنای آنچه برخی منتخبان مجلس آینده می‎‌گویند، افرادی چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم برای ریاست مجلس اعلام آمادگی کردند که از جمله آنان می‌توان از «محمدباقر قالیباف»، «منوچهر متکی»، «مجتبی ذوالنوری»، «مرتضی آقاتهرانی»، «حمید رسایی» و «حمیدرضا حاجی‌بابایی» نام برد. شنیده‌ها از راهروی مجلس هم نشان می‌دهد این چهره‌ها برای جلب نظر سایر منتخبان، جلساتی برگزار کرده‌اند؛ روندی که در آن، طرح وعده‌هایی برای گرفتن رای از منتخبان مجلس آینده هم دور از ذهن نیست.

باتوجه به رقابت تنگاتنگ جریان‌های مختلف اصولگرایی در انتخابات مجلس دوازدهم و حضور کاندیدا‌های آنان در بهارستان، انتظار می‌رود صحنه رقابت نه‌تن‌ها برای کسب کرسی ریاست که برای کرسی نایب رئیسی، سایر اعضای هیأت رئیسه مجلس و حتی رؤسای کمیسیون‌های تخصصی مجلس نیز جدی‌تر شود و در نهایت فضای کلی مجلس دوازدهم را به سمت‌وسویی هدایت کند که در آن کمتر شاهد یک‌دستی‌هایی از نوع مجلس یازدهم باشیم.

در چنین شرایطی، اینکه کاندیدا‌های هر کدام از این کرسی‎های ریاست، گوشه‌چشمی به نتایج دوره دوم انتخابات مجلس داشته باشند تا با رایزنی‌ها بتوانند نظر آنان را به خود جلب کنند، نه‌تن‌ها تصور بعیدی نیست که به نظر می‌رسد تاثیر سرنوشت‌سازی هم بر ترکیب نهایی هیات رئیسه و روسای کمیسیون‌های مجلس دوازدهم برجای بگذارد.

tags # محمد باقر قالیباف ، مجلس شورای اسلامی سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • اسلامی: نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • نتایج انتخابات الکترونیکی یک‌ساعته حاضر می‌شود
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • دستورالعمل فواصل بین کسب و کار‌های کشاورزی اصلاح می‌شود
  • ۵ رقیب قالیباف برای ریاست مجلس مشخص شدند / این ۵ نفر می‌خواهند قالیباف را ناک اوت کنند
  • مجلس پیگیر اجرای سند تحول رئیس‌جمهور در حوزه ارز است
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • تبلیغات داوطلبان مرحله دوم انتخابات چه زمانی شروع می‌شود؟
  • داوطلبان کنکور مردادماه منتظر نتایج باشند
  • نوبت اول کنکور۱۴۰۳ به ایستگاه پایانی رسید / داوطلبان مرداد منتظر نتایج باشند