Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح جدید مجلس در خصوص مجوزها  در برنامه گفتگوی ویژه خبری با حضور زنگنه سخنگوی کمیسیون ویژه تولید مجلس و نظری خانقاه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نظری خانقاه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه اکنون زمان مناسب برای تصویب تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار نیست افزود: اکنون تورم قوانین در کشور داریم که عامل تفسیر به رای می شود، مشکل ما ضعف اجرای قوانین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه هر قانونی که در مجلس تصویب می شود وحی منزل نیست ادامه داد: قوانین با گذشت زمان منسوخ می شوند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه ما مشکل قانونی در خصوص مجوزها نداریم گفت: به اندازه کافی در کشور قانون و مقررات داریم به طوری که ۲ هزار نوع قانون در کشور داریم، الان مشکل فقدان قانون نیست بلکه عدم اجرای قانون توسط مجریان و ضعف بازخواست توسط دستگاه‌ها است.

وی تصریح کرد: کانون‌وکلا به تنهایی مجوز وکالت صادر نمی کند، هنوز فرهنگ استفاده از وکیل در کشور ما جا نیفتاده است به طوری که یک مدت جوان بیکار داشتیم اما به جوان بیکار تحصیل‌کرده تبدیل شده است، سپس این جوان بیکار تحصیل‌کرده بدهکار به دلیل دریافت وام بانکی تبدیل شده است، ما تحصیلکرده حقوقی بیکار داریم، خیلی از وکلا توانایی پرداخت اجاره دفتر وکالت خود را ندارند.

نظری خانقاه با اشاره به اینکه وکالت تنها آزمون جدی در جمهوری اسلامی ایران است خاطرنشان کرد: در کشور استعلاماتی دادیم که سبب فرار سرمایه‌گذاران شده است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه از روزی که دانشگاه های پولی درست شدند ضربه عظیمی به مسائل علمی کشور زدیم عنوان کرد: ماده ۶۹ قانون دفاتر رسمی رانت عجیبی دارد، مجوز سردفتری در تهران ۴ الی ۶ میلیارد تومان خرید و فروش شود.


در ادامه فیروزی رییس مرکز مطالعات محیط کسب و کار با اشاره به اینکه با تصویب قانون جدید به سمت روش های نوین مجوز دهی در حال حرکت هستیم اظهار کرد: وکالت براساس مصوبه خود مجلس کسب و کار محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه طرح مطرح شده در مجلس ما را به سمت گفتمان مدرن در نظام مجوزدهی حرکت می‌دهد گفت: موضوعات دقیقی در خصوص شناسه یکتا و مجوزهای اعلامی در طرح اعلام شده است، یک عده می گویند که آیا وکالت کسب و کار است یا نه.

فیروزی با اشاره به اینکه طبق قانون، هیئت مقررات‌زدایی باید مرجع صدور کسب و کار را اعلام کند اظهار کرد: وکالت کسب و کار محسوب می‌شود و کانون وکلا مرجع صادر کننده مجوز هستند، وکالت جزء مواردی است که بر روی سرمایه‌گذاری و شاخص‌های اقتصادی اثر جدی دارد .

رییس مرکز مطالعات محیط کسب و کار با اشاره به اینکه یکی از مباحثی که مطرح است مربوط به این موضوع می شود که باید دسترسی به وکیل به‌طور جدی مورد توجه قرار بگیرد افزود: چگونه می توان گفت که وکالت کسب و کار نیست، برخی از افراد اصرار دارند که وکالت را کسب و کار اعلام نکنند در حالی که موضوع تشخیص کسب و کار بودن آن مربوط به مسائل حکمرانی می شود، وکلا باید قانون های مربوط به گمرک، مالیات و تامین اجتماعی را بدانند، کانون وکلا با آموزش منظم می تواند نیاز جامعه را برطرف کند.

در ادامه زنگنه سخنگوی کمیسیون ویژه تولید مجلس با اشاره به اینکه طرح تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب‌وکار به‌صورت خارج از نوبت در مجلس بررسی و تصویب شد گفت: خلا ءها به صورت کامل در طرح رفع شده است و هم مجوزها را ثبت محور کرده ایم و همه دستگاه‌ها ملزم شده اند تا اگر مجوزی دارند ظرف سه ماه در سامانه بارگزاری کنند.

وی ادامه داد: اگر بارگذاری نکنند به این معناست نیاز به مجوز ندارند لذا اطلاعات ثبت محور می‌شود و پس از سه روز سامانه به صورت برخط شناسه یکتا صادر می کند و از نظر قانون به این معنا است که مجوز دریافت شده است.

زنگنه اظهار کرد: اگر یک کسب و کار مربوط به بهداشت عمومی باشد که امنیت جامعه را تهدید کند آن دستگاه پروسه اعطای مجوز را را باید اعلام کند . طرح های بسیار زیادی در مجلس مطرح است ،اگر این طرح به صورت عادی در مجلس مطرح می‌شود شاید سه، چهار ماه دیگر به صحن مجلس می‌آمد و لذا سهولت در اعطای مجوز مورد تأکید است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کسب و کار صدور مجوز عضو کمیسیون اقتصادی مجلس مجلس با اشاره کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۶۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان ملی استاندارد صدرنشین جدول تبدیل دستگاهی

تعداد مجوزهای کاغذی که تا روز هفتم اردیبهشت به شناسه یکتا تبدیل شده است به ۴۵۲ هزار و ۴۸ مجوز رسید که از این تعداد سهم اصناف ۴۲۴ هزار و ۵۷۶ مجوز است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در بین دستگاهها بیشترین تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا از سوی سازمان ملی استاندارد، اصناف، وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام پزشکی انجام شده است.

هر یک از این دستگاه ها به ترتیب 24.3 درصد، 17.6 درصد، 8.4 درصد و 3.3 درصد از کل مجوزهای کاغذی صادره خود را به شناسه یکتا تبدیل کرده اند.

گفتنی است؛ در میان استان ها بیشترین تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا در استان های لرستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی صورت گرفته است. در هر یک از استان های مذکور به ترتیب 12.7 درصد، 12.7درصد، 10.6 درصد و 8.8 درصد از مجوزهای کاغذی صادره به شناسه یکتا تبدیل شده است.

براساس این گزارش کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی به ترتیب در استان های گلستان، کرمان، بوشهر، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.

لازم به ذکر است؛ از 25 اردیبهشت سال 1403 مجوزهای کاغذی بی اعتبار هستند و سامانه های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیک (شناسه یکتا) خدمت نمی دهند.آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز شناسه یکتا ندارند یعنی نام شان در qr.mojavez.ir نیست می توانند با گوشی همراه خود و ورود فقط 3 کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه/کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها (mojavez.ir)، به سرعت، رایگان و غیرحضوری مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) دریافت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا/ از ۲۵ اردیبهشت، مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار می‌شود
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • مجوزهای الکترونیک به نفع فعالان اقتصادی واقعی است
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • سازمان ملی استاندارد صدرنشین جدول تبدیل دستگاهی
  • مهلت تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی تا 25 اردیبهشت ماه تمدید شد
  • تبدیل ۳۲ درصد مجوزهای کاغذی به الکترونیکی در لرستان